Bolu Bayan Arkadaş Arıyorum

Ülkemizin önemli şehirlerinden birisi olan Bolu, Bolu Bayan Arkadaş Arıyorum sitesinde Bolu  bayan arkadaş bul, bolu Arkadaş Arıyorum Bolu kadın Arkadaş Arıyorum sitesi bayan arkadaş arama, Bayan Arkadaş Arıyorum sitesinde dul bayan arkadaş olgun bayanlar zengin bayanlar aydınlı zengin kadınları, sarışın bayan, boşanmış olgun dul bayanlar araması ile Türkiyenin Lider arkadaşlık Sitesine Hoş Geldiniz...



İnternet teknolojilerinin ilerlemesi hayatımıza bir çok yenilik getirirken bizlere de çok farklı bir dünya kurdurmaya başladı. En güzel yanı ise kültürler arası etkileşimin çok hızlı oluşu. Tabi ki bu etkileşim sayesinde bir çok alışkanlıklarımızda değişti. Hayat planlarımız bile internet çağına göre yapılıyor. Herkes bir grubun bir kitlenin parçası olmuş durumda. Ve bu kitleler bir kar topu misali çok hızlı bir şekilde büyüyerek devasal noktalara ulaşabilmektedir.

 Bolu ilinin ilçeleri, Bolu (il merkezi) Dörtdivan Gerede Göynük Kıbrıscık Mengen Mudurnu Seben Yeniçağa ilçelerine ait bayan arkadaş araması yaparak arkadaşınızı bulabilirsiniz

 

Coğrafya :
Bolu ili Yurdumuzun Batı Karadeniz Bölgesinde, 30º 32’ ve 32º 36’ doğu boylamları, 40º 06’ ve 41º 01’ kuzey enlemleri arasında yer almaktadır. Yüzölçümü8458 km² olan İlimizin batısında; Sakarya ve Düzce, güneybatısında; Bilecik ve Eskişehir, güneyinde; Ankara, doğusunda; Çankırı ve Karabük, kuzeyinde; Zonguldak illeri vardır. 
İlin merkez ilçe haricinde 8 İlçesi, 4 beldesi ve 511 köyü vardır. ;

Coğrafi Konumu

Bolu’nun doğusunda Çankırı, kuzeydoğusunda Karabük, kuzeyinde Zonguldak ve Karadeniz, batısında Düzce, güneyinde Ankara bulunmaktadır.

Tarihçe:

M.Ö. 1200’lü yıllarda bütün Hitit toprakları gibi Bolu da Friglerin elindeydi. M.Ö. 6. asırda Persler bölgeye hakim oldular. M.Ö. 336’da Büyük İskender Persleri yenerek Anadolu’nun bir çok yeri gibi Bolu’yu da ele geçirdi. Büyük İskender’in ölümü üzerine Makedonya yıkılınca Bolu bölgesinde Bitinya Krallığı kuruldu. Yazılı belgeler, o dönemlerden kalan arkeolojik eserler ve tarih kaynaklarına göre, Trak göçleri sonunda Sakarya ve Filyos Nehrinin yayı içine yerleşen halk "Bithyn" ismi ile anılıyordu. Bu yüzden Bolu'nun da içinde bulunduğu Kuzeybatı Anadolu'ya "Bithynia" denilmiştir. Bithynler tarafından Salonia Campus denilen Bolu Ovası ve çevresinin adı Romalılar tarafından “Claudio Polis” olarak değiştirilmiştir. Bolu isminin de “Polis”ten geldiği sanılmaktadır. Üç tepe üzerinde kurulmuş olan şehir içte ve dışta surlara sahipti. Şehrin kuzeyinde Halı Hisarı bölgesinde bu surların kalıntıları görülebilmektedir. 1071 Malazgirt zaferinden sonra batıya yayılan Türkmenler 3 yıl sonra Bolu’ya yerleştiler. Selçuklu Devleti’nin komutanları Artuk, Tutuk, Danişmend, Karateki ve Saltuk Beyler Süleyman Şah’ın emrinde İstanbul sınırına dayandılar. Bu akınlar sırasında Bolu, Horasanlı Aslahaddin tarafından fethedilmiştir.

Bolu Yöresine Osmanlı akını ilk kez Osman Gazi tarafından başlatılmıştır. Bolu yöresinin tümüyle fethedilmesi ise Orhan Gazi döneminin ilk yıllarına (1324 - 1326) rastlar. Bir başka rivayete göre Osmanlılar zamanında bölgede, bol olarak Uluğ - Alim olması nedeniyle önceleri “Bol Uluğ”, zamanla yöre “BOLU” olarak isimlendirilmiştir. Yıldırım Beyazid'in ölümü ile başlayan şehzadeler savaşına Bolu, birçok kez sahne oldu. Bolu, Ankara Savaşı sonrası Timur’un talan ettiği bölgelerin dışında kaldığı gibi, bu tehlike bitinceye kadar, Osmanlı Devleti’nin 2. kurucusu sayılan Çelebi Mehmet’i de Kızık Yaylasında barındıran belde olmuştur. Çelebi Mehmet’in Osmanlı Devleti’nin birliğini sağlamasından sonra ise Bolu, düzenli bir yönetime kavuştu.

1324 – 1692 yılları arasında Bolu, 36 kazası olan bir sancak beyliği idi. XVI. Yüzyılda Bolu, ikinci derece Şehzade sancaklarından biri oldu. 2. Bayezit döneminde Şehzade Süleyman (Kanuni) buraya atandı. 1683-1792 yılları arasında Bolu, Voyvodalıkla yönetildi. II. Mahmut zamanında ise Mutasarrıflığa dönüştürüldü. (1811) Tanzimat sonrası Bolu; Kastamonu eyaletine bağlandı (1864). 1909 yılında ise tekrar Mutasarrıflığa dönüştürüldü.

Mondros Mütarekesi’nin yürürlüğe girmesi ve İzmir’in işgal edilmesinin ardından Bolu yöresinde ilk Müdafa-i Hukuk Cemiyeti Gerede’de örgütlendi. Bolu 1. Dünya Savaşı’nda ve sonrasında düşman işgaline uğramadı fakat maddi zarar gördü. Mustafa Kemal Paşa önderliğinde yapılan milli mücadele dönemlerinin sonunda Bolu, 10 Ekim 1923'de Mutasarrıflık devrini tamamladı ve vilayet haline getirildi.

 

Sizde yorum kısmından kendinizi tanıtan kısa bir yorum yazarak aradığınız arkadaşı bulabilirsiniz

Yorum Yapın

Sitemiz sizi arayıpta asla para istemez, sizi arayanlara itimat etmeyin asla ve asla para göndermeyin, aksi durumda sitemiz sorumlu değildir
Mesajınız
Sadece kendi Numaranızı paylaşabilirsiniz.
yok
sensizaslaolamaz 24 Haziran 2019 Pazartesi

Merhaba bursa ve çevresin den maddi destek isteyen bayanlar yazabilir. Dürüstlük saygı hoşgörü üzerine arkadaşlık yapabiliriz herkesin memnun kalacağını garanti edebilirim hadi bakalım hanımlar..

hayrettin:) 21 Mart 2019 Perşembe

Bolu Merkez de yaşıyorum Otuz yedi yaşın da yalnız bir erkeğim benimle her şey yaşayacak beni sevecek bende onu sevip okşayacağım yanında olacağım birbirimizin isteklerini kırmayacağız kısacası hayatı beraber yaşayıp zevk alacağız..

yok
emre1414 08 Kasım 2015 Pazar

bolulu bayanlar yaşın önemi yok şartlar sorun değil güzel günler mutlu dakikalar geçirmek isterseniz ben buradayım *****lik çerçevesinde herşeye varım [email protected]